er waren eens, ...

 

ER WAREN EENS ...  Boerin Lieve  &  Boer Ludo

Wat ooit begon als kinderliefde, heeft een verleden en een toekomst gemaakt.We woonden amper 300meter van elkaar, gingen samen naar school en als misdienaar nam ik haar mee van achter op mijn fiets. Plots kwam er een einde aan het sprookje nog voor dit begonnen was. Haar ouders wilden een grotere boerderij en vertrokken uit onze buurt.

1969: Ieder ging zijn eigen weg, school, jeugdbeweging, werk en contacten gingen verloren. Tot die toevallige ontmoeting op 1 of ander jeugdbal waar we elkaar terug tegen kwamen. Het klikte nog steeds. Ik vertelde haar dat het hard werken zou worden, maar we gingen ervoor.

In 1981 zijn we gelukkig getrouwd en met ons eigen tuinbouwbedrijfje gestart. We werkten hard met spruitjes, savooi, prei, bonen en knoopten de touwtjes aan elkaar.

Mechanisatie drong zich ook op in volle grond en om al die machines te bedienen waren er ook andere arbeidskrachten nodig. Gezien onze Belgische weersomstandigheden leek het ons beter om over te schakelen op glastuinbouw.

’89 hadden we een eerste teelt van tomaten (zo’n 8000m) op hydrocultuur. Aan onze energie kwam geen eind, in ’90 werd er met 4000m uitgebreid en was bengeltje 6 een feit. De gronden die voordien diende als volle grond hadden een nieuwe bestemming nodig.

’94 Ons gezin was compleet met 8 gezonde kinderen en er werd cursus gevolgd voor houden van loopvogels en kochten we de eerste struisjes aan.

’t Struisvogelnest was geboren. Met de eerste eieren werd er uitgebreid tot wat de boerderij nu is. In 2011 werd er gewerkt aan de opstart van de kinderboerderij. De EHEC-bacterie en de hoge energie maakten het de telers zeer zwaar en dus ook wij deden het laatste jaar tomaten.

Op 6 – 7 en 8 mei 2011 startten we met de kinderboerderij, samen met dochter Ellen ( leerkracht lager onderwijs). Zij bouwde de boerderij al snel mee uit met talrijke workshops, rondleidingen, boerderijspel en vakantiewerkingen. In juli 2013 kregen wij versterking van dochter Marijke die dan afstudeert was als kinderverpleegkundige. Zij zal samen met zus Ellen het speelse en educatieve op de boerderij verwezenlijken.

Met veel ups en downs vierden we in mei 2016 ons 5-jarig bestaan. Wij zijn ook super blij en trots dat onze jongste zoon Ben mee in het bedrijf is gestapt. Hij, samen met zijn vriendin Lori nemen de verzorging van de dieren en het onderhoud van ons bedrijf mee in handen.

De 5 andere kinderen zorgen samen met vriend(in) voor steun voor en achter de schermen.

Daar wij geen subsidies ontvangen en wij de bezoekers vrije toegang en veel speel- en leermogelijkheden willen bieden, zouden wij willen vragen om geen drank of pick-nick te gebruiken die niet van de zaak is. (speciale toelating kan gevraagd worden) En zo willen wij werken aan een familiale kinderboerderij waar het voor groot en klein, gezellig, leerrijk en aangenaam vertoeven is.

Vriendelijke groeten,

Boer Ludo  &  Boerin Lieve