WELKOM

Geachte bezoeker,

Van harte welkom op onze website. Het is je eerste kennismaking met onze boerderij of u heeft ons reeds een bezoekje gebracht. Op onze site kan je terecht voor algemene vragen, nieuwtjes en weetjes, diereninfo, … .

’t Struisvogelnest is een kijk-, doe-, zorg-, knuffel- en kinderboerderij waarbij Ben Gielis en Lori Van den Bosch iedereen graag met open armen ontvangen. Op het domein van 10 hectare dat voor eenieder vrij toegankelijk is, komen kinderen en volwassenen ogen tekort.

Onze boerderij is gelegen net buiten het centrum van Lier, de poort der Vlaamse Kempen. Ons domein is eveneens gelegen langs het Arkelpad, een rustige fietsroute en bovendien is er een aansluiting met de Antwerpse fietsknooppunten met nummer 40 en 48. Onze uitstekende ligging biedt de mogelijkheid aan fervente wandelaars om hun beentjes te strekken in een natuurlijke omgeving en zo te genieten van uitgestrekte velden en pittoreske plaatjes met het Netekanaal op een steenworp alsook het natuurreservaat: Anderstad.

De struisvogels steken nieuwsgierig hun kop uit als bezoekers de boerderij opwandelen. In de speeltuin kunnen kinderen zich uitleven terwijl ouders van op het terras toekijkend genieten. Een wandelpad brengt ons van dier tot dier: koeien, paarden, boerenpaarden, ganzen, zwanen, hertjes, ezels, schapen, geiten, … .

Tussen de beesten ook enkele exotische exemplaren zoals alpaca's. Bij de brave dieren, zoals de konijnen, cavia’s, schapen en geiten, staan de poortjes open en mogen de kinderen tussen de beestjes lopen en ze aaien.(onder begeiding van volwassene)

‘t Struisvogelnest is ook de gedroomde locatie voor scholen en groepen waarvoor reservatie gewenst is. Ons uitgangsprincipe is: de kinderen al doende iets leren. Dat kan gaan van rondleidingen op de boerderij, tot workshops brood bakken, koekjes bakken, soep maken of speurtocht doen.

Hopende u binnenkort te mogen ontvangen,

’t Struisvogelnest-Team !